minuttest

Prosessen er rask, og innebærer fire steg

talking

1

Snakk med en av våre ansatte

blood_drop

2

Vi tar blodprøve fra fingeren din

waiting

3

Vent 1 minutt

chat_bubble

4

Få resultatet

minutttest-6125
test_period_no

Om testen

Anonymt

Hos Kirkens Bymisjon kan du teste deg helt anonymt og vi lagrer ingen informasjon om personene som tester seg hos oss.

Taushetsplikt

Alle som jobber her har taushetsplikt. Det betyr at vi aldri vil fortelle videre hva vi snakker om. Vi tar taushetsplikten svært alvorlig.

Gratis

Vårt samtale- og testtilbud er gratis.

Hvordan fungerer testen?

Under konsultasjonen vil vi først ha en kort samtale, og deretter tar vi testen. Selve testen utføres ved å ta et stikk i en finger. Litt blod blir trukket ut og blandet med noen kjemikalier. Det tar ca. ett minutt fra  vi stikker i fingeren til vi får svaret. Etter testen bruker vi tid på en avsluttende samtale. Hele konsultasjonen varer  i ca .15 minutter.

Når kan jeg teste meg?

Dersom du har utsatt deg for risiko, anbefaler vi deg å ta kontakt med oss så raskt som mulig. Testen er 99,6% sikker 12 uker etter mulig smitte, men du kan få et resultat allerede 3 uker etter mulig smitte. Hvis du er bekymret, kan det være godt å ta en test og få snakket med noen. Vi anbefaler derfor ofte at man kommer inn før det har gått 12 uker.

Hva skjer om testen er positiv for hiv?

Kirkens Bymisjon har gode samarbeidspartnere på lokale sykehus hvor du raskt vil få en timeavtale. I dag starter alle hivpositive på medisiner. Les mer om hvordan det er å leve med hiv her.